Bo i Budapest

Budapest är Ungerns huvudstad. Staden grundlades av kelter under romartiden. Genom staden flyter Donau, som delar staden i två delar: Buda på västra sidan och Pest på östra. Buda har fler historiska sevärdheter medan Pest är den modernare, livligare sidan, med stadens kommersiella och administrativa centrum.

Staden är känd för sina gamla badhus, vissa med naturligt varmt och mineralrikt vatten från källor. Det var romarna som byggde de första baden i Budapest, men dessa är nu bara ruiner. År 1526 invaderade turkarna staden och byggde de fina badhusen, av vilka flera fortfarande är i drift.

Bland dagens badhus kan nämnas Rudas, som ligger på Budasidan vid Elisabetbron och har delar i drift från turkarnas tid. Hotellet Géllert – bara några hundra meter ifrån – har en mer fashionabel och modern badinrättning. Europas största badhus ligger i Budapest. Det heter Széchenyi och byggdes vid början av 1900-talet.

Här kan du bo

BUDAPEST XI Kelenvölgy

Villa 3 sovrum, vardagsrum, 2 badrum, kök, terass. 1 mil från centrum. Spårvagn till stan. Hög standard. Parkering på tomten.

Pris: 17 EUR per dag och pers. inkl. sängkläder / sänglinne.

Boka genom att höra av dig!